Відбувся 12-й Український форум операторів ринку медичних виробів

04.09.2023

31 серпня відбувся 12-й Український форум операторів ринку медичних виробів, який надав виробникам, постачальникам, дистриб’юторам, імпортерам медичних виробів майданчик для вирішення всіх нагальних питань, дискусій, рекомендацій й обміну цінним досвідом щодо ведення бізнесу під час воєнного стану.

Український Науковий Інститут Сертифікації традиційно виступив спонсором цього заходу. Крім цього, Микола Матлаєв, головний аудитор департаменту оцінки відповідності, зробив доповідь на тему «Нові вимоги MDR та ISO 13485 для дистрибутора іноземного виробника», який висвітлив питання, пов’язані з вимогами MDR до дистрибуторів медичних виробів та необхідність впровадження СУЯ згідно вимог ISO 13485 для дистрибуторів та уповноважених представників іноземних виробників в Україні.

Після закінчення сесії відбулася жвава дискусія, в якій обговорювалися можливі практичні рішення для подолання учасниками ринку труднощів, пов’язаних із змінами європейського регуляторного законодавства.

Інші новини

10.12.2019

Визнання ЄС-сертифікатів на медичні вироби в Україні. Спрощення, скорочення терміну та зменшення витрат на оцінку відповідності вимогам Технічних регламентів.

З моменту набрання чинності Технічних регламентів ведуться дискусії щодо можливостей спрощення процедур оцінки відповідності, і насамперед для медичних виробів високих класів потенційного ризику. Нещодавно з’явилась позитивна та актуальна новина щодо проведення процедур визнання в Україні сертифікатів відповідності, виданих деякими нотифікованими органами, що мають акредитацію в ЄС. А простіше кажучи – визнання ЄС-сертифікатів на медичні вироби. […]

Детальніше
01.01.2021

ХАЙ ЩАСТИТЬ У НОВОМУ РОЦІ!

Шановні колеги! Вітаємо Вас і бажаємо в наступному році добробуту і досягнення всіх поставлених цілей!

Детальніше
14.10.2021

Основні положення принципів НАССР. Практика розробки та впровадження принципів НАССР на підприємстві.

ПРОГРАМА Вимоги НАССР Огляд пов’язаних стандартів серії ISO 22000 Перелік необхідної документації для підтвердження впровадження вимог НАССР Етапи розробки та впровадження вимог НАССР на підприємстві Ролі та обов’язки членів групи безпечності  Спікер: Ремжина Тетяна Юріївна, Начальник департаменту засобів індивідуального захисту

Детальніше